Шофьор без книжка от Голям Поровец наниза кола на мантинела в Шуменско
Шофьор без книжка от Голям Поровец наниза кола на мантинела в Шуменско / Дарик-Шумен
Неправоспособен шофьор катастрофира в мантинела, а металното съоръжение промуши изцяло колата му, съобщават от ОД на МВР-Шумен. За късмет той се отървал без сериозни травми.
Малко преди 5:00 часа тази сутрин в дежурната част на РУ-Каолиново бил приет сигнал за пътен инцидент на изхода на село Тодор Икономово. На място бил пратен полицейски екип. Униформените полицаи установили, че водачът на автомобила е напуснал произшествието.
Намерен е собственикът на катастрофиралия автомобил с разградска регистрация, който обяснил, че е предоставил автомобила на друг човек. Малко по-късно е установен мъжът, който управлявал - той е 36-годишен, от село Голям Поровец, обл. Разград. Изяснено било, че мъжът бил откаран за преглед в МБАЛ-Исперих, където са установени охлузвания и няма сериозни наранявания след тежкия удар в крайпътната мантинела.
Шофьорът, който нямал книжка, се движел с висока скорост, когато загубил контрол и се блъснал в мантинела на изхода на село Тодор Икономово в посока към село Дойранци.
Взета му е кръвна проба за анализ.