Фондация „Америка за България“ започна да показва как Разград е един от трите града в страната, които ще бъде приоритет за организацията през 2019 г. Първото официално събитие, което днес се случи благодарение на „Америка за България“, бе кулинарен конкурс за любители и професионалисти „От българската фурна“. То бе организирано съвместно с Кулинарна академия HRC, подобно събитие предстои и в Габрово. Работата си с Кулинарната академия е част от дейностите ни, свързани както с подпомагане на частния сектор, така и с осигуряването на възможност за добро образование на младите хора – заяви Надя Захариева от „Америка за България“.
Един от преподавателите в академията шеф Милен Златев бе в комисията, която оценяваше разградските участници. В градивната критика участва и шеф Валентин Тодоров, които има 25-годишен професионален опит предимно в резиденция „Евксиноград“. Двамата бяха много впечатлени от майсторството на кулинарите, които се надпреварваха в Разград, признаха даже, че две от ястията са новост за тях.
В кулинарния конкурс освен любители и професионалисти от Разград се включи и Мария Лобанова, която е от Беларус, но е живяла в детството си в Азербайджан, а сега пристигна от Варна. Ястието, което представи, бе „Бахлава бакинская“, която бе сред най-атрактивните конкурсни творби по време на дегустацията от публиката на конкурса. Атрактивно бе участието и на три дами от Разград – майка и двете й дъщери. Полина Николова представи уникална спаначена торта, голямата й дъщеря Йоана Стоянова се включи в конкурса с крем супа от тиква, а малката Симона – със соленки. Двама път бяха представителите на едно от предпочитаните заведения в Разград „Almost Famous“ – Борис Иванов представи модернизиран вариант на позната на всички рецепта – миш маш под форма на торта, а Даниел Димитров участва със запечена круша. Журито се впечатли и от представянето на рецептата и от самото изпълнение на творбата на главния редактор на Общинско радио Разград Валентина Колева. Тя участва с млечна каша „Бял мъж“. С различни видове питка се представиха останалите две участнички – Емел Халил и Гергана Гергова.
Двамата професионални готвачи дълго обсъждаха кого да наградят, след като преди това публично дегустираха и коментираха всяко от ястията. Докато размишляваха, участници и гости опитаха от творенията на учениците на шеф Златев в Кулинарна академия HRC.
Оказа се, че двамата професионални готвачи са се справили най-добре и имат равен брой точки. Журито присъди първа награда на Борис Иванов, призът е курс по сладкарство в Кулинарна академия HRC, а със специална награда си тръгна колегата му Даниел Димитров, тя е 2000 евро стипендия за участие в програмата по кулинарни изкуства. На второ място остана Полина Николова, нейната награда е участие в курс по кулинарна фотография, а на трета награда – пица клас – спечели Симона Стоянова.
Един от преподавателите в академията шеф Милен Златев бе в комисията, която оценяваше разградските участници. В градивната критика участва и шеф Валентин Тодоров, които има 25-годишен професионален опит предимно в резиденция „Евксиноград“. Двамата бяха много впечатлени от майсторството на кулинарите, които се надпреварваха в Разград, признаха даже, че две от ястията са новост за тях.
В кулинарния конкурс освен любители и професионалисти от Разград се включи и Мария Лобанова, която е от Беларус, но е живяла в детството си в Азербайджан, а сега пристигна от Варна. Ястието, което представи, бе „Бахлава бакинская“, която бе сред най-атрактивните конкурсни творби по време на дегустацията от публиката на конкурса. Атрактивно бе участието и на три дами от Разград – майка и двете й дъщери. Полина Николова представи уникална спаначена торта, голямата й дъщеря Йоана Стоянова се включи в конкурса с крем супа от тиква, а малката Симона – със соленки. Двама път бяха представителите на едно от предпочитаните заведения в Разград „Almost Famous“ – Борис Иванов представи модернизиран вариант на позната на всички рецепта – миш маш под форма на торта, а Даниел Димитров участва със запечена круша. Журито се впечатли и от представянето на рецептата и от самото изпълнение на творбата на главния редактор на Общинско радио Разград Валентина Колева. Тя участва с млечна каша „Бял мъж“. С различни видове питка се представиха останалите две участнички – Емел Халил и Гергана Гергова.
Двамата професионални готвачи дълго обсъждаха кого да наградят, след като преди това публично дегустираха и коментираха всяко от ястията. Докато размишляваха, участници и гости опитаха от творенията на учениците на шеф Златев в Кулинарна академия HRC.
Оказа се, че двамата професионални готвачи са се справили най-добре и имат равен брой точки. Журито присъди първа награда на Борис Иванов, призът е курс по сладкарство в Кулинарна академия HRC, а със специална награда си тръгна колегата му Даниел Димитров, тя е 2000 евро стипендия за участие в програмата по кулинарни изкуства. На второ място остана Полина Николова, нейната награда е участие в курс по кулинарна фотография, а на трета награда – пица клас – спечели Симона Стоянова.
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo
netinfo