Разградчани спечелиха „Кристалния еделвайс“
Разградчани спечелиха „Кристалния еделвайс“ / netinfo
Ученици от Разград спечелиха приз от 15-ия Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се край язовир „Копринка“.
18 отбора са участвали в надпреварата – разказа ръководителят на малките разградски туристи Татяна Станева. Седмината разградчани са нейни възпитаници от спортния клуб по ориентиране „Абритус“-Разград, участвали в младшата възрастова група, те са се подготвяли за това състезание по време на занятия по проект „Твоят час“ в ОУ“Васил Левски“-Разград. Участието на отбора е финансово подкрепено от "АлексаСтил" ЕООД – съобщи още Татяна Станева.
Четири са били дисциплините, след обобщаването на резултатите от които е оформено крайното класиране, в което разградчани са на първо място в своята възрастова група. При майсторското управление на велосипед разградските представители са Филип Пенев и Слав Славчев, в стрелбата с лък участват Николета Тодорова и Александър Десков, в скоростното разпъване на палатка – Ерика Хаджиева, Божидар Христов, Филип и Александър, в тегленето на въже – Петър Робев, Ерика, Божидар, Александър и Слав.
Разградчани са се окичили със златни медали и в играта „Опознай моята България“, където наравно са се състезавали младша и старша възраст.
Голямата награда от състезанието е „Кристален еделвайс“, тя се връчва на победителите в старшата възрастова група, тази година е спечелена от домакините от Казанлък.

Разградчани спечелиха Кристалния еделвайс
СКО

Разградчани спечелиха Кристалния еделвайс
СКО

Разградчани спечелиха Кристалния еделвайс
СКО

Разградчани спечелиха Кристалния еделвайс
СКО