Раздават обувки на бедни деца в Студенец
Раздават обувки на бедни деца в Студенец / Областна администрация-Разград
Съвместна инициатива в село Студенец организираха Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Двамата посетиха населеното място от община Лозница, за да се запознаят с проблемите на местните хора и да обсъдят възможности за решаването им.
Жителите на Студенец споделиха предимно казуси, свързани с отказ от получаване на социално подпомагане въпреки тежкото положение на семействата, оплакаха се още от неангажираност на местната власт с проблемите им. Част от тях разказаха, че нямат средства дори за дрехи на децата си, за да ги изпратят на училище и детска градина. Д-р Кехайова заяви, че в БЧК наскоро е постъпило дарение от 100 чифта детски обувки, от които ще предостави на нуждаещите се семейства. За да се случи това обаче в организацията трябва да постъпи списък с имената на хората, които имат нужда от подобни помощи, а след това д-р Кехайова и нейни сътрудници ще посетят жилищата на нуждаещите, се за да извършат анкета за социалното им положение и ще им предоставят дарения. Г-н Хюсмен се ангажира да осигури транспорт за служителите на БЧК до Студенец, за да извършат анкетите си, обеща още, че винаги когато местните хора имат нужда, ще им съдейства с каквото може.

Раздават обувки на бедни деца в Студенец
netinfo