/ Георги Димитров
Бюлетините и изборните книжа за парламентарния вот на 4 април ще бъдат раздадени на общините в област Разград в сряда - 31 март в Областната администрация, съобщиха от институцията.

Общинските администрации ще имат ангажимента да разпределят изборната документация по секционните избирателни комисии. Това трябва да стане по график, за да не се допуска струпването на повече хора в ситуацията на пандемия.

Бюлетините за вота тръгнаха към избирателните райони (ВИДЕО)

Директорите на училищата и детските градини, в които има разкрити СИК, са ангажирани да осигурят хора от персонала за дезинфекция на общите част в сградите. Тези служители ще следят и за спазването на противоепидемичните мерки там.

В случаите, когато комисиите са разположени в други сгради, като читалища и библиотеки, хората за поддържане на реда и хигиената ще бъдат осигурени от общинските администрации.

В изборните помещения тези ангажименти ще изпълняват членовете на СИК, посочват от областната администрация. От там уточняват, че са осигурени достатъчни количества предпазни средства и дезинфектанти.
БТА