Бюлетините за парламентарния вот на 4 април тръгнаха към избирателните райони и в по-голямата част от тях бяха доставени.

Те ще се съхраняват от областните администрации по места до раздаването им на общините. Под полицейски конвой 235 000 бюлетини за вота на 4 април пристигнаха в Хасково. След разпечатването им те бяха проверени и прибрани за съхранение, предава NOVA.

Депутатите в остър спор за броенето на бюлетини (ВИДЕО)

Бюлетините ще бъдат съхранявани в сградата на Областната администрация в Хасково до тяхното получаване от общините. От институцията твърдят, че са взети всички необходими мерки. „След като приключим с разтоварването, залата ще бъде заключена.

Тя ще бъде със СОТ и полицията ще поеме живата 24-часова охрана на помещението. Никой няма да има вариант да се докосне до тях”, заяви Митко Петров - зам.-областен управител на Хасково.

Ще има ли забавяне на изборните резултати (ВИДЕО)

Предстои в началото на следващата седмица от там бюлетините да потеглят към всяка община в региона.
„Общините от своя страна ги разпределят за всяка СИК и на 3-ти, когато се връчват изборните материали, ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии”, каза Веселина Тенчева - председател на РИК-Хасково.

За да се избегне струпване, ще бъде направен график, по който всека секционна комисия да получи бюлетините. „Неминуемо някъде ще бъдат допуснати грешки, защото цялата тази изборна администрация, която се занимава с провеждането на изборите, възлиза на хиляди души.

Колкото и перфектна организация по часове и секунди да бъде създадена, неминуемо това ще доведе до струпване на хора”, допълни Веселина Тенчева. Ден преди вота ще пристигнат и машините за гласуването.
nova.bg