Преподавател в Гимназията по транспорт спечели конкурс на Европейската училищна мрежа
Преподавател в Гимназията по транспорт спечели конкурс на Европейската училищна мрежа / ПГТС"Христо Смирненски"-Разград
Компютърният специалист Радослав Раданов от ПГТС „Христо Смирненски”-Разград спечели състезанието  „Make your own poster“ в рамките на STEM Discovery Week 2017, един от конкурсите, организирани от Scientix, STEM и Европейската училищна мрежа. Това съобщиха от ръководството на Гимназията по транспорт.
В конкурса Раданов е представил ресурси от виртуалния училищен кабинет по математика, с които е работил по различни проекти,  координирани от ИМИ-БАН.
Заедно с победителите от другите конкурси Раданов е поканен от мениджъра на проекта  Scientiх  Dr. Àgueda Gras-Velázquez в Брюксел от 23 до 25 юни  за участие в 15-тата работна среща „Научните проекти в лабораторията за бъдещите класни стаи“.
Лабораторията за бъдещи класни стаи (FCL) е вдъхновяваща учебна среда в Брюксел, предизвикваща посетителите да преосмислят ролята на педагогиката, технологиите и дизайна в своите класни стаи. Създадена е  през  2012г.  от European Schoolnet и с подкрепата на 30 министерства на образованието.
Чрез шест учебни зони посетителите могат да проучат основните елементи от обучението на 21-ви век:  умения и роли на учениците и учителите, стилове на учене,  дизайн на учебната среда, настоящи и нововъзникващи технологии и обществени тенденции, влияещи върху образованието.
Работната среща е била много ползотворна – разказал Раданов. Участниците са работили по няколко проекта с иновативни идеи, свързани с обучението по STEM (природни науки, технологии, инженерни науки и математика).