„Пилко“ – сред 12-те работодатели на годината
„Пилко“ – сред 12-те работодатели на годината / www.az.government.bg
Разградската фирма за производство и преработка на птиче месо „Пилко“ЕООД е сред 12-те предприятия в страната с призове от форума „Работодатели на годината 2017“. Това съобщава сайтът на Агенцията по заетостта, която е организатор на 14-то издание на събитието.
Наградите на отличените работодатели са връчени от  министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.
Наградените са в две категории „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар“. „Пилко“ЕООД, „Билла България“ЕООД и  „Язаки България” ЕООД, гр. Ямбол, която произвежда автомобилни компоненти, са трите фирми с награди от първата категория – „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“, останалите 9 наградени са с призове за принос в регионите, в които се развиват.
От Агенцията по заетостта уточняват, че „Пилко” ЕООД-Разград е една от най-големите в страната за производство и преработка на птиче месо. Продукцията ѝ се реализира както у нас, така и на международните пазари. Наградена е за приноса ѝ към осигуряването на заетост на безработни лица на трудовия пазар в седемте общини на област Разград и една община от област Русе, от които през 2017 г. е наела в устойчива заетост 59 безработни лица. За улесняване мобилността на 720 работници работодателят е организирал 18 транспортни лъча, които покриват по-голямата част от населените места в региона.