Павел Матеев написа песен след като отпадна от „Х Factor“
Павел Матеев написа песен след като отпадна от „Х Factor“ / netinfo
Разградският участник в тазгодишното издание на музикалното предаване по Нова ТВ „Х Factor“ отпадна от надпреварата на крачка от големите концерти.
Тази вечер бе излъчен епизодът с етапа, в който в къщите на съдиите менторите с помощта на гостуваща звезда правят избор кои трима от шестимата стигнали до тази фаза шестима от всяка група да продължат към концертите на живо.

Павел отново застана първи пред ментора на момчетата Криско и естрадната звезда Йорданка Христова. От общо 24-те участници единствено разградчанинът и една от групите се представиха с песен на български език. Павел изпълни прекрасно „Почти забравена любов“ на Васил Найденов, и журито нямаше забележки.

По-късно обаче рапърът Криско аргументира решението си Павел да отпадне и с възрастта му - 15 години при долна граница за участие във формата 16 години, но и според него „с това, че не пее модерно като миналогодишния победител Кристиян Костов“.

Междувременно и в тазгодишното издание на музикалната надпревара бяха направени компромиси с възрастта на участниците - продължи 15-годишна участничка, както и група от 14 и 15-годишни момичета.

Самият Павел непосредствено след излъчването на епизода т „X Factor“ зарадва феновете си като съобщи във фейсбук профила си добрата новина, че подготвя нещо ново от 2 месеца. „Очаквайте първата им авторска песен, която направих именно за себе си!“, написа Павел Матеев.