Озвучителна уредба подариха на Езиковата, директорът настоява за физкултурен салон
Озвучителна уредба подариха на Езиковата, директорът настоява за физкултурен салон / Радка Минчева

Двама кандидат-кметове присъстваха на официалното откриване на учебната година в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ в Разград и училищният директор Пейчо Георгиев използва възможността да им припомни, че елитното школо все още няма физкултурен салон. И двамата обаче не поеха ангажимент да сбъднат мечтата на Георгиев. Действащият кмет Денчо Бояджиев подари на училището озвучителна уредба, а Теодор Ролев пожела успешна учебна година на педагози и ученици и да държат високо знамето на най-доброто училище в областта. Сред зрителите бе и трети кандидат-кмет – Валентин Василев, който е и родител на ученик от ГПЧЕ, но той не излезе сред официалните лица.

Гости на тържеството бяха и началникът на РИО на МОН Атанас Дончев, общинската съветничка Цонка Донева и председателят на Училищното настоятелство Симеон Симеонов.

В словото си Пейчо Георгиев се похвали, че 96% от завършилите през отминалата учебна година ГПЧЕ са приети за студенти по света и у нас, само петима не продължават образованието си поради финансови причини. Той пожела и тазгодишните 12-токласници да надминат постижението на предшествениците си, които по успех на матурите изведоха Езиковата гимназия в топ 100 на учебните заведения в страната.

Поздрав към учениците в школото отправи отличничката на последния випуск Преслава Начева, бивша възпитаничка, а сега студентка във Военно-морското училище, а от името на осмокласниците поздравът бе музикален - от финалиста в националната селекция на „Детската Евровизия“ Павел Матеев.

Гост на тържеството бе и изпълнителният директор на футболен клуб "Лудогорец" Ангел Петричев.

Още снимки ето тук.