Откриха безплатна трапезария за 65 бедни деца в областта
Откриха безплатна трапезария за 65 бедни деца в областта / netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на откриването на безплатна трапезария за социално слаби ученици в Професионалната гимназия по селско стопанство “Хан Аспарух“-Исперих, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Проектът, по който се осигурява топъл обяд на деца в неравностойно положение, се реализира за втора поредна година съвместно с Областната организация на Български червен кръст – обясни директорът на училището Сали Назиф.

През миналата учебна година безплатна храна са получавали 17 деца, сега са 21. Проектът стартира днес, продължава 72 учебни дни – до средата на месец март догодина.

На гимназистите е осигурено помещение, в което да се хранят в училище, но ако желаят могат да си вземат храната за вкъщи. Осигурява им се супа, основно ястие и хляб.

„Благодаря на педагозите в училището, които работиха с тези тийнейджъри, за да ги убедят да се включат в проекта, който подобрява достъпа им до образование“, каза още училищният директор.

Освен Областния управител Гюнай Хюсмен на откриването на проекта присъстваха: заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков, директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.

В цялата област Разград по проекта се осигурява храна за 65 деца, преди година те са били 45.