От Гецово започнаха срещите на Областния управител с обществеността в населените места от региона
От Гецово започнаха срещите на Областния управител с обществеността в населените места от региона / netinfo
От село Гецово започнаха срещите с обществеността, които Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ще организира във всички населени места в област Разград.Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Посещението в близкото до областния център село във вторник вечерта се проведе в местното читалище по покана на кмета Емил Гиздов. Заедно с Областния управител на въпросите на местните хора отговаря и заместник областният управител Нурие Црънгалова. Част от проблемите, които гецовлии поставиха, не бяха от компетенциите на Областна администрация, но по казусите, по които институцията има правомощия, г-н Хюсмен пое ангажимент да съдейства за разрешаването им.

От Гецово започнаха срещите на Областния управител с обществеността в населените места от региона
netinfo

Един от проблемите е свързан с оптимизация на транспортната схема. Последният автобус от областния център към Гецово е в 18,30 часа, а има ученици на училище до 19,15 часа – разказаха местните. В събота и неделя пък изобщо няма автобуси. В Гецово има улици, които са асфалтирани за последно преди 50-60 години или никога – жалваха се още хората. Интересуваха се дали няма възможност кметството да кандидатства с европроекти, да бъде газифицирано, да бъде изградена канализация, да се предвидят повече средства за дейността на четирите състава към местното читалище, да се изгради велоалея по пътя към Разград, да се запази сградата на закритото преди 9 години училище.
Въпросите, свързани с финансиране от общинския бюджет, ще бъдат обсъдени на общоселско събрание в края на годината и ще се изготвят предложения до местната управа съобразно исканията на хората – обясни кметът Гиздов. Областният управител го поздрави за активната и последователна работа по решаване на проблемите на съселяните му.

От Гецово започнаха срещите на Областния управител с обществеността в населените места от региона
netinfo

Срещата с обществеността в Гецово е първа от поредица срещи, които Областният управител Гюнай Хюсмен и екипът му ще проведат във всички населени места във време, удобно за местните жители. „Добре ще е и за хората, и за държавната администрация да чуем проблемите от първа ръка от жителите на селата“ – обясни г-н Хюсмен. За организирането на срещите, осигуряване на място за провеждането им и уведомяване на населението Областният управител очаква съдействие от селските кметове. Графикът на срещите ще бъде обявен допълнително и чрез медиите.