/ Областна администрация-Разград
Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник-областният управител Евгени Драганов бяха гости на откриването на Седмицата на предприемачеството в ПГХТБТ “Мария Кюри“-Разград, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Областна администрация-Разград

Седмицата започна с Арт базар на творби на талантливата художничка и ученичка в гимназията Шенай Мехмедова, както и на произведения на приложното изкуство, дело на нейни съученици. Събраните от базара средства ще бъдат предоставени на Шенай Мехмедова.

Областна администрация-Разград

Тя е ученичка в 11 клас в гимназията, родом е от Брестовене, рисува от малка. Г-н Хюсмен поздрави младата художничка за таланта и стремежа й за развитие. Призова и нейните връстници да последват примера й, като полагат усилия за развиване на способностите си в различни сфери.

Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на Тържествената промоция на Випуск 2019 на РУ ''Ангел Кънчев''

"България има нужда от още много млади образовани и талантливи хора, талантливи в различни сфери, които да направят така, че страната да се развива по-добре", заяви г-н Хюсмен.

Областна администрация-Разград

Областният управител Гюнай Хюсмен се включи в базара като си купи две от картините на Шенай, а заместник-областният управител Евгени Драганов - коледни украси.

Областна администрация-Разград

Гости на събитието бяха още: началникът на РУО Ангел Петков, директорът на Филиал-Разград на РУ “Ангел Кънчев“ и председател на Обществения съвет към ПГХТБТ проф. д.н. Станка Дамянова, доц. д-р Даниел Павлов от РУ “Ангел Кънчев“, директори на училища от Разград.