Футболисти и общинари на гости на ОУ“Ив.С.Тургенев“ в седмицата на отворените врати
Футболисти и общинари на гости на ОУ“Ив.С.Тургенев“ в седмицата на отворените врати / Радка Минчева, архив
Превантивна инициатива, наречена „Заедно приятелско училище“, ще проведе ОУ“Ив.С.Тургенев“ на 29 и 30 май. Събитието се организира съвместно с Местна комисия за БППМН – община Разград – уточняват от школската управа.
То стартира  стартира на 29 май от 10.00 часа в училищния двор с различни масови дейности, които включват спортни активности с деца от близките детски градини, спортни игри, които да обединяват в отбори по-малки, по-големи, учители и родители. Друга предвидена активност е провеждането на кулинарно състезание, в което децата сами да си приготвят храната за деня, докато се забавляват и участват заедно в инициативата.
В течение на фестивала група от учители-творци и ученици ще рисуват на стълбите пред училището, ще танцуват и пеят.
През втория ден – 30 май от 20.30 часа - на тревната площ пред училището ще има представяне на безплатно квартално кино – събитие по подобие на големите градове в страната. Предложената филмова продукция е с български филм с позитивно послание.
Фестивалът, игрите, музиката и филмовата прожекция имат за цел да привлекат общността на квартала, да обединят малки и по-големи, деца и родители, училище и квартална общност и от сцената да призоват за по-добро общуване между всички.
Очакванията са учениците да се опознаят по-добре, да създадат нови приятелства, да открият ментор в лицето на някой по-голям ученик и да ориентират комуникативните си умения – обясняват още от ръководството на ОУ“Ив.С.Тургенев“.