Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock
42-годишен разградчанин е задържан за притежание на наркотици и оръжие. Той е проверен, след като вчера следобед, в лознишкото село Манастирско е спрян управляваният от него автомобил.

В хода на полицейската проверка водачът е тестван за наркотици и резултатът посочил употреба на амфетамин и метамфетамин. При последвалото претърсване в автомобила са открити 6.80 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин и 11.30 грама бял прах - кокаин, според реакцията от полевия наркотест. Извършено е претърсване  в обитавания от мъжа апартамент в Разград, откъдето са иззети намерените 12.9 грама марихуана, 23.2 грама бели кристали - метамфетамин и 0.75 грама бяло прахообразно вещество -  кокаин.

Установено е, че мъжът, с множество криминалистически регистрации, държи в дома си огнестрелно оръжие и 12 боеприпаса от различен калибър, за които не притежава разрешително. 

Откриха пистолет и 106 бойни патрона в дамска чанта на „Лесово” (СНИМКА)


В рамките на проведената операция е задържан и 43-годишен мъж от село Ясеновец, с криминалистически регистрации, безработен. При претърсване на обитаваното от него  жилище в Разград, криминалистите намерили дози тревиста маса с общо тегло 10 грама, които при наркополевия тест реагирали на синтетичен канабиноид,  2 грама бяло кристалообразно вещество -  метамфетамин, 27 грама златни накити и сумата от 1900 лева. В хода на разследването са събрани данни, че мъжът се е занимавал с пласиране на наркотични вещества на територията на областта. При допълнителното претърсване на адрес в Исперих са намерени още 2.5 грама кристалообразно вещество - метамфетамин, което има отношение към престъпната дейност на мъжа.

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на окръжната прокуратура. Предстои спрямо двамата задържани да бъдат повдигнати обвинения.  
Прокуратура на Република България