/ IStock
Митническите служители на "Лесово" откриха пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона в дамска чанта на пътничка - българска гражданка, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззеха контрабандни бойни патрони „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

На 28 август, на трасе "Входящи леки автомобили" от Турция пристига автомобил с българска регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила - и двамата български граждани, са обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката е открито огнестрелно оръжие - пистолет без надписи и без сериен номер с шест патрона в пълнителя.

Агенция "Митници"

Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие. Шофьорът на колата е заявил впоследствие, че пистолетът и патроните са негови.

Оръжието и боеприпасите са иззети и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата в Ямбол. При щателната проверка на превозното средство митническите инспектори установяват и укрити във фабрични кухини в багажника и под резервната гума общо 2040 къса - 102 кутии контрабандни цигари от три различни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Цигарите също са иззети, като за тях е съставен акт срещу шофьора на автомобила за установеното административно нарушение.