Куп награди за пианистите от Музикална школа „Илия Бърнев“
Куп награди за пианистите от Музикална школа „Илия Бърнев“ / Музикална школа "Илия Бърнев"
С куп награди се завърнаха от участие в 13-ия Национален фестивал на школите по изкуства в Пловдив младите пианисти от Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“-Разград. Равносметката е: 5 първи, 4 втори и една поощрителна награда за младите таланти, както и награда за високи педагогически постижения на преподавателката на част от тях Галина Героева.
Първите места на учениците на Галина Героева са за: Кристина Дончева в четвърта възрастова група, Християна Наковска в трета възрастова група, Славена Пенкова – в трета възрастова група, а за ансамблово изпълнение първа награда получиха Невена Цанкова и Цветелина Георгиева. Във втора възрастова група са връчени две втори награди – за Невена Цанкова и Дерия Генджева. Поощрителна награда пък е получила Цветелина Георгиева в първа възрастова група.
Първото място във втора възрастова група е за възпитаничката на Нина Георгиева Ивана Хосровян. Две са вторите места при дуетите и двете са за разградски изпълнители – за Антония Василева и Мелиса Колева, както и за Вероника Гъркова, която излязла на сцената заедно с преподавателката си Нина Георгиева.
Рекорден е бил тази година броят на участниците във фестивала, организиран от НЧ“Христо Ботев“ – разказаха от ръководството на Музикалната школа. 250 са били музикантите, от тях 118 пианисти. Оценявало ги е жури в състав: председател проф. Албена Димова и членове – доц. Стела Митева – Динкова и Дарина Данкова.

Куп награди за пианистите от Музикална школа Илия Бърнев
netinfo