Културните събития през март
Културните събития през март / netinfo
Културните събития, които ще се случат през март в Разград представи на пресконференция днес главният  експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Антонова.
Тя уточни, че на възлови сгради и места в града ще се монтира и празнична украса за 1 март, 8 март Деня на жената и по повод Първа пролет – на 22 март..
Утре, 1 март, в зала „Филхармония“ от 18.00 ч. ще се проведе благотворителен концерт на МШ „Илия Бърнев” в помощ на 3-годишната Маги.
Националният празник на България 3-ти март ще бъде отбелязан на площад „Възраждане”  от 11.00 ч. с градско тържество със специалното участие на мъжки квартет „Светоглас“. Те ще изнесат празничен концерт с богат репертоар от исторически, възрожденски песни, традиционен български фолклор, старинна църковна музика, шлагери, романси, балканска музика.
На 7-ми март в ХГ ”Проф. Илия Петров” от 17,30 ч. ще се състои литературна среща с Надя Попова – поетеса с утвърден профил и имидж в културното пространство на България. Тя ще представи книга с есета „Дух над водите”.
По повод 8-ми март - Ден на Жената – жените на Разград ще могат да гледат като подарък „Пътят на Афродита“ - един спектакъл на актрисата Бойка Велкова в Общински културен център от 18.00 ч., със специалното участие на Теодосий Спасов, Татяна Лолова, Владимир Карамазов и Ути Бъчваров. Входът е свободен.
По повод друг мартенски празник - 21-ви март - Световен ден на социалната работа в Общински културен център  от 18.00 ч. ще бъде организирано представяне на социалните институции на територията на община Разград с концерт, в който ще участват техни потребители. Концертът ще бъде съпътстван и от благотворителен базар, като всички събрани средства, ще бъдат дарени за добра кауза.
На 31 март в НЧ „Развитие 1869” от 15.00 ч. ще бъде финалът на петия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” –ЦПЛР-ЦУТНТ Разград - „Светът под лупа”. На церемония ще бъдат връчени специалните награди на Община Разград, съвместно с концертна програма и изложба „Григор Попов – личност и дело” с фотографии и документи, организирана със съдействието на Държавен архив Разград.