Кметът към опоненти: десните не се сериозни,  а Падалски какво е направил за града
Кметът към опоненти: десните не се сериозни, а Падалски какво е направил за града / Радка Минчева
Коментари на публични събития, организирани от негови опоненти направи на пресконференция днес кметът на Разград д-р Валентин Василев. Според него десните общински съветници не са сериозни, а към Николай Падалски градоначалникът зададе въпрос какво е направил за града.
Коментарът на акцията за раздаване на валентинки на шофьорите на бул. „Априлско въстание“ бе доста по обстоятелствен. Според Василев единствената работа през последните години на четиримата съветници от Реформаторския блок – Иво Димитров, Митко Ханчев, Джипо Джипов и Веселин Спасов – е да са опозиция без управленски ангажименти с мащабна стойност. Кметът обясни, че дупките по асфалта са се появили вследствие на климатичните условия и солта, която се полага по заледените участъци. Той увери, че в общинския бюджет са заделени 70 000 лева за полагане на асфалтови смеси, обществените поръчки вече са обявени, но и тази дейност трябва да бъде съобразена с климатичните условия. „Как така са разбрали, че не се старая, след като цялото им време е заето с това да броят дупки, да измислят богати на лексика монолози, но изпразнени от съдържание изказвания по време на комисии и сесии на Общинския съвет, вместо да бъдат сериозни, такива, каквито позициите им на местни парламентаристи го изискват. Каква е реалната полза от техните действия?“ – попита още кметът.
Във втория си коментар Василев не спомена конкретно име, думата „Падалски“ се появи едва в поста в официалната му фейсбук страница, пред журналистите се говори за „един господин, жаден за изяви“. Конкретния повод бе протестът по пет теми, организиран от Падалски днес. Василев коментира само една от темите – състоянието на парка, като уточни, че на обществен съвет в предходния мандат е решено да са кандидатства за финансиране с проект за благоустрояване на жилищен квартал „Орел“, а не за парка. Обясни още, проект за парка има, но той е за милиони. Въпроси Василев отправи и към Падалски. Сред тях: „Какво е направил за града, в който е прекарал по-голяма част от живота си?“ и „Активността му не е ли предизвикана от отказа ми да работя с импресарската му къща?“.