Клуб „Слово“ с две награди от Националния фестивал „Смехоранчета“
Клуб „Слово“ с две награди от Националния фестивал „Смехоранчета“ / netinfo
С две награди се завръщат от участие в XVI-ия Национален детски фестивал „Смехоранчета“ в Габрово  децата от клуб „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград. който се проведе в рамките на Международния фестивал на хумора и сатирата.
Детският фестивал се е провел в три раздела – „Танцово изкуство“, „Музикално изкуство“ и „Театрално изкуство“ – разказа ръководителят на клуба Веселина Йотова.  Разградските деца са участвали с две кратки театрални постановки. Димитър Маринов, Патриция Колева, Йордан Барлев, Мартина Пеева, Данаила Владимирова, Николета Николова, Сияна Димитрова и Даниел Петров са  представили „Весели случки с капанеца Радко“, а  малките третокласници - Леонора Василева, Ава Аляовлу, Борис Василев, Николай Симеонов, Нелин Ремзиева и Цветелина Пенчева са изиграли „Галената Богданка“. Във фестивала, който няма конкурсен характер, двете групи са удостоени съответно с награди за „Оригинална интерпретация на хумористична идея“ и „Оригинално актьорско изпълнение“. Публиката много харесала Ники и петгодишната му сестричка Габи, които изпели в дует весела българска народна песен, научена с мама.
С танци, песни, театрални постановки и етюди във фестивал „Смехоранчета“ са участвали 63 деца от  Габрово и 246 деца от други градове на страната:  Севлиево, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Горско  Изворово, Крън, Лясковец, Разград и др.
Организатор на фестивала е Сдружение „Център за работа с деца“ с председател Виктория Петрова, която е и председател на фестивала.
След участието си във фестивала малките разградски актьори се включили и в огромното шествие карнавал, който също се провежда в рамките на Международния фестивал на хумора и сатирата. Те са били и на концерта на откритата сцена „Звездите на БГ-радио под звездите на Габрово“ с участието на Павел и Венци Венц, Графа, Михаела Филева, Ъпсурт. По-рано през деня на разходка из града някои от разградските деца успели да се снимат с Павел и Венци Венц.

Клуб Слово с две награди от Националния фестивал Смехоранчета
ЦУТНТ-Разград

Клуб Слово с две награди от Националния фестивал Смехоранчета
ЦУТНТ-Разград