И ловците помагат на Маги
И ловците помагат на Маги / netinfo
Благотворителна кампания в подкрепа на болната от левкемия тригодишна Маги проведоха на годишната си ловна вечеринка разградските ловци.
На събирането на членовете на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“-Разград в събота вечерта бе отчетена дейността на сдружението през 2016 г., заслужено признание получиха най-добрите ловци и дружинки. Грамоти получиха: дружинката в Ясеновец  -  за най-активна дружинка в дарителската дейност на сдружението; дружинката в Мортагоново – за най-активна дружинка в ловно-рибарските мероприятия; дружинката в Голям извор – за най-много убити диви прасета; дружинката в Сейдол – за дружинка с най-много убит вреден дивеч; Бончо Голошиев от дружинката в Благоево, Мустафа Мухаремов от Веселина, Младен Донев от 11-та дружинка в Разград, Иван Колев от дружинката в Сейдол и Петър Петров от Сеново – за ловна всеотдайност и дълголетие, всички те са ловци от 50 години.
Специална награда получи и най-дългогодишният ловец в Лудогорието. 89-годишния Кольо Дончев заверява ловен билет от 67 години – припомни председателят на Контролната комисия на НЛРС-СЛРБ инж. Георги Тошев, който заедно с управителя на фирма „Сокол-БЛРС” инж. Борислав Бечев, директорът на ДРС“Черни Лом“-Попово инж. Григор Гогов и кметът на Разград д-р Валентин Василев бе гост на вечеринката. Луксозен ловен алманах  „Ловът в България“ бе наградата за бай Кольо.
През 2016 г. в Лудогорието има 30% ръст на отстреляните диви свине – съобщи в отчета си председателят на ловно-рибарското сдружение Пенчо Пенчев. Отстреляните прасета са общо 214, рекордьор е дружинката от село Голям извор с председател Румен Дончев с 20 отстреляни животни, тя е първенец и по най-много отстреляни диви свине за един излет – 6. На второ място е дружинката от село Костанденец с 13 свине, а третото място си поделят дружинките от Цар Калоян, Самуил и Сеново с по 10 отстреляни прасета. По най-много отстреляни пъдпъдъци пък на първо място е дружинката от Гецово, следвана от тези в Пороище и Недоклан. Общо 380 са груповите ловни излети в Разградско през 2016 г., като в нито  един от тях няма регистрирани инциденти. През миналата година в сдружението са разселени над 3000 броя фазани и яребици, както и 200 броя полудиви патици. За успешното им размножаване и адаптиране в ловните полета на сдружението, голямо значение има борбата с вредния дивеч – считат ловците. През миналата година отстреляният вреден дивеч е 962 броя чакали, лисици и скитащи кучета.
Отличията и отчетът бяха последвани от кръшни танци и томбола с оригинални награди, сред които: две отстреляни прасета, фазани, петкилограмов фазан, бутилки вино и други.
Между тегленето на томболата бяха обявени и двете добри каузи, за които ловците бяха призовани да помогнат. Едната е реновирането на стрелбището на сдружението в Гецово, проектът на стойност 70 000 лева бе представен от специалистът по лова в сдружението Людмил Лилов. За тази кауза ловците събраха 2200 лева. Инициативата в подкрепа на тригодишната Маги, която е болна от левкемия, представи председателят на сдружение „Да бъдем хора“ Полина Иванова. В кутията за дарения за Маги между 100 и 190 лв. пуснаха от името на колегите си председателите на почти всички присъстващи дружинки, като тон даде Николай Ангелов от дружинката в Желязковец. Събраната сума е 2000 лв., като в речта си след обявяване на преброените пари кметът д-р Валентин Василев заяви, че ще я закръгли на 2500 лева.

И ловците помагат на Маги
netinfo

И ловците помагат на Маги
netinfo

И ловците помагат на Маги
netinfo

И ловците помагат на Маги
netinfo

И ловците помагат на Маги
netinfo

И ловците помагат на Маги
netinfo