Областният управител подари екскурзия до Одрин на 50 човека от Осенец и Севар
Областният управител подари екскурзия до Одрин на 50 човека от Осенец и Севар / Областна администрация-Разград
Делегация от Одрин, Република Турция, пристига на официално посещение в Област Разград в събота и неделя, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Визитата е по покана на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен след негово посещение в Одрин през септември заедно с две фолклорни групи от региона.

Тогава възникна идея за установяване на по-близки взаимоотношения между областите Одрин и Разград за реализиране на съвместни проекти най-вече в сферата на образованието и културата

Делегацията е водена от Валията на Одрин Гюнай Йоздемир, в нея участват ръководни кадри в сферата на културата, земеделието, браншови организации, бизнесмени.

В програмата на делегацията са включени посещения на културни забележителности в област Разград, както и среща с представители на държавни институции и организации от сферите, в които работят участниците в делегацията.

Срещата, която ще е открита за медиите, ще се проведе в неделя, 17 декември, от 10:30 часа в зала 712 на Областна администрация.