Д.Бояджиев: Националният съвет на БСП ме издигна като експерт в местното самоуправление
Д.Бояджиев: Националният съвет на БСП ме издигна като експерт в местното самоуправление / Радка Минчева
Като експерт в местното самоуправление е номиниран за водач на кандидат-депутатска листа бившият кмет на Разград Денчо Бояджиев. Това обяви самият той на пресконференция за представяне на листата на БСП днес.
Той уточни, че Националният съвет на социалистите е взел решение водачите на листи да се определят по професионални показатели, да са експерти в различни обществени сфери. В областта на местното самоуправление са определени двама водачи – Денчо Бояджиев заради трите му кметски мандата и членството в ръководството на сдружението на общините и бившия кмет на Смолян Дора Янкова. Във връзка с разминаванията между номинациите на областното ръководство на БСП и на централата Бояджиев уточни, че според вътрешните процедури в партията винаги водачите са определяни от националното ръководство, единствено от БСП-Разград представили цяла листа в избран от тях водач, което е било в разрез с партийните правила. Завалелите отводи от предложените за листата не притесняват Бояджиев, той припомни, че подобна била ситуацията и когато Татяна Буруджиева е водила листата в Разград, а и в предишни вотове.
Бояджиев изрази съжаление, че в тази ситуация е замесено името на доц. Станка Дамянова, която бе и в листата на БСП за общински съветници, но поради преференциалния вот не влезе в местния парламент. Тя не заслужава името й да бъде използвано по този начин – категоричен бе Бояджиев.
Той призна, че целта пред БСП-Разград е да бъде спечелен един от четири мандата в региони или да се съберат максимално голям брой от потенциалните гласове за политическата сила. Дали гласовете от Лудогорието ще отидат в друг регион или с тях ще се избере депутат от Разград, все ще са за БСП – обяви Бояджиев.
Той представи накратко непознатите имена в листата. Вторият в нея – Мартин Обрешков е архитект от Кубрат, роден е през 1979 г. Харизан Фурнаджиев пък се занимава със строителен бизнес в Разград.
От вече обявените кандидат-депутатски листи Бояджиев коментира с усмивка само тази на ГЕРБ: „Манекенка си сложили за водач на листата“.