Д-р Жеков ще е изпълнителен директор на болницата
Д-р Жеков ще е изпълнителен директор на болницата / Радка Минчева
Д-р Гечо Жеков е новият изпълнителен директор на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ – съобщи самият той на пресконференция в офиса на ГЕРБ-Разград днес. Срещата с медиите бе по покана на народния представител Десислава Атанасова, тя обаче бе поканила и двама от тримата новоизбрани членове на директорския борд д-р Иван Петров и д-р Гечо Жеков.
Все още няма яснота, кога  ще се проведе първото събиране на тримата ръководители на лечебното заведение, на което трябва да се избере новият директор, д-р Жеков обаче призна, че очаква длъжността да бъде предложена на него. Ще припомним, че третото  име в директорския борд е на Теодор Гарвалов – юрисконсулт в дирекция „Финансово-стопанска дейност и управление на собствеността“ в Министерството на здравеопазването.
Целта на промяната в ръководството на МБАЛ-Разград е стабилизация на болницата, решението на министъра на здравеопазването това да се случи не бе емоционално и реваншистко, а осъзнато и взето информирано с  оглед данни, факти и отчети за състоянието на лечебното заведение - обясни Десислава Атанасова. Намалял брой на пациентите, намаляло финансиране от НЗОК, но най-вече липса на лекари са основните проблеми на разградската болница според депутата. Тя изреди имената на над 15 доктори, които през последните 2 години са напуснали лечебното заведение или са били уволнени.
Прекратяване ескалацията на напрежение, привличане на нови млади лекари, индивидуални разговори с всички напуснали с цел да се върнат на работа в болницата – това си постави като основни задачи д-р Жеков. Двамата с д-р Петров уточниха, че ще се разговаря не само с напусналите през последните 2 години, но и с тези, които са подали молби за напускане непосредствено преди или след Общото събрание, на което ръководството бе сменено.  Няма да има реваншизъм, безпочвени са внушенията за подобна кампания – категорични бяха двамата членове на директорския борд.