Д-р Драгомир Николов напусна ГЕРБ заради рокадите в болницата
Д-р Драгомир Николов напусна ГЕРБ заради рокадите в болницата / netinfo
След като напусна разградската болница д-р Драгомир Николов напусна и партията, в която членува – ГЕРБ. Решението си той оповести в Становище относно кадровите смени в ръководството на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград. Според него отговорност за тези смени носят депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова и кметът на Разград и областен лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев.
Ето целият текст на становището на д-р Драгомир Николов:
„Пълен фарс се разигра при смяната на Борда на директорите на  МБАЛ”Св. Иван Рилски”в  Разград. Като член на  отстраненото ръководство, съм длъжен да изразя позицията си за случилото се.
Прави впечатление, че всички представители на управляващите обясняват, че смяната  на директорския борд на лечебното заведение не била политическа. Прехвърлят си един на друг„горещия картоф”  кой е инициаторът на тези уволнения.
Член съм и на общинското ръководство на ГЕРБ, бях и общински съветник от ГЕРБ. Бях квота на ГЕРБ в борда на директорите на болницата, назначен при кабинета „Борисов 2”. Очевидно е и,че всички бягат от отговорността за бъдещето на МБАЛ, защото за тези две години финансовото й положение се стабилизира, порочните практики бяха прекратени, привлечени бяха лекари -специалисти, обновено беше оборудването .
А „Кой?“ не е доволен от добрите резултати?  И какво цели задкулисният достлук между ГЕРБ, ДПС и НФСБ ?
Да говорим с факти:
На общо събрание на акционерите пред болницата се появиха действащите лица: общинският ръководител на ДПС – д-р Левент Апти, областният координатор на ПП Атака – Георги Димитров, областният координатор на Патриотичния фронт – Димитър Димитров и ръководителят на групата съветници от ПП ГЕРБ в общинския съвет Разград – Радиана Димитрова.
Редно е да  попитаме  с какъв точно мандат  участва в общото събрание представителят на общинския съвет Разград Радиана Димитров и какви бяха нейните пълномощия.
Подмяната на Борда на директорите на МБАЛ”Св. Иван Рилски”  Разград беше политически акт на неприемлива за мен коалиционна договорка между ГЕРБ и ДПС. Това  е поредната демонстрация на сключената сделка в общинския съвет Разград, според която двете партии управляват заедно в Разград.
Новите представители на директорския борд са избор на кмета на Разград Валентин Василев,  в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ  и на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Атанасова дори не се посвени да свика пресконференция в партийния офис, за да представи на гражданите на Разград новия борд, без никакви аргументи защо назначеният от кабинета Орешарски изпълнителен директор на болницата д-р Гечо Жеков, уволнен от кабинета Борисов 2  за  доказани  порочни практики е  реабилитиран и отново върнат на поста му от кабинета  Борисов 3. Тези действия имат само едно обяснение – задкулисни схеми и безпринципно политическо кадруване.
Колкото и да си прехвърлят в медиите “топката” народният представител Десислава Атанасова,  заедно с кмета Валентин Василев носят цялата отговорност от тук нататък.
Изказвам пълното си несъгласие с тази политика. Подменена беше каузата, в която съм вярвал – за промяна в нашия град. Вместо диалог и стремеж към нови, насочени  към доброто на хората политики, се  прокарват нечистоплътни  задкулисни  интереси, слугува се на лични политически амбиции и се правят безпринципни договорки.
Подавам оставка като член на общинското ръководство на ГЕРБ Разград и напускам партията.“