Близо 200 души са заявили участие в протеста срещу миризмите
Близо 200 души са заявили участие в протеста срещу миризмите / Радка Минчева, архив
193-ма жители на Разград са заявили към този момент участие в протеста под надслов „Искаме да дишаме чист въздух, стига отрови, стига терор“, други 311 заявяват във фейсбук, че имат интерес към събитието. Колко реално ще дойдат в градинката до Часовниковата кула до шадравана с питаещите момченца, ще видим утре, 21 август в 18,00 ч.
Протестът е насрочен за един час, за него е уведомена общинската управа, организатор е сдружение „Кауза Разград“.  „Държим да отбележим, че няма да толерираме политически мнения, нападки, необосновани твърдения и нарушаване на обществения ред“ – заявяват общинските съветници от „Кауза Разград“ Калоян Монев и Божинел Христов.
На протеста ще бъде изготвена подписка за адекватната намеса на държавата и общината за преустановяване на обгазяването на Разград.
Организаторите припомнят, че втора година не се установява произхода на острите неприятни дразнещи миризми, не се предприемат мерки по тяхното преустановяване.
По същия повод в сряда, 23 август, от 13,30 ч. ще има извънредна сесия на Общински съвет. Тя е инициирана от 11 общински съветници от различни политически сили, единствената точка в дневния й ред е: „Искане от общински съветници за разглеждане на проблема със замърсения въздух на град Разград“.