64 тийнейджъри пеят срещу дрогата днес
64 тийнейджъри пеят срещу дрогата днес / Радка Минчева, архив
64 тийнейджъри участват в 18-тото издание на областния конкурс за песен-послание срещу употребата на наркотици „Живот без дрога“. Концертът е днес, 26 април, от 18,00 ч. в залата на Общински културен център-Разград.
Общо 23 песни ще прозвучат на сцената, от тях 6 са авторски, останалите са кавъри. 16 от изпълненията са в раздел „Индивидуални изпълнения и дуети“, 4 са та вокални групи, 3 – на вокално-инструментални групи. Младите изпълнители са от Разград, Исперих и Кубрат.
Целта на инициативата „Живот без дрога“ е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение. Освен музикалната част „Живот без дрога“ има и спортен модул, който ще е на 28 април от 9,00 ч. в спортна зала „Лудогорец“.
Основен организатор на събитията е Областна дирекция на МВР – Разград, а партньори на полицията в организацията на „Живот без дрога“ са: Музикална школа ”Илия Бърнев”, Център за работа с деца – гр. Разград, отдел ”Образование” при Община Разград, РИО на МОН, Драматичен театър „Антон Страшимиров”, Общински културен център – гр.Разград и УСШ „Руси Бухтев” - Разград.
Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник