От ляво на дясно: Етем Етем, Вера Христова-Стоилова, Марин Киров
От ляво на дясно: Етем Етем, Вера Христова-Стоилова, Марин Киров / netinfo
Надграждане над постиженията предишните избори е целта на коалицията „АБВ-Движение 21“ в Разградско. Това съобщи областният лидер на партия АБВ Пламен Томов. По думите му от евроизборите насам неговата политическа сила събира по-широка подкрепа с всеки вот, той си е поставил за цел сега достигане на границата от 4%.
Цел е и тези млади хора, които са в листата, да станат разпознаваеми с идеите и позициите си – допълни заместник-председателят на АБВ Марин Киров, който днес имаше среща с актива на политическата сила в Разград. Той изрази убеденост, че коалицията ще влезе в парламента, сочат го социологическите проучвания, а и резултатите от президентските избори, на които двете партии имат общо 210 000 гласа. Въпросът е колко мандата ще имаме – допълни той. Киров бе категоричен, че не биха работили с партии като ГЕРБ и Воля, а БСП нарече бизнес партия, а не лява. В програмата на „АБВ-Движение 21“ е включено продължаване на съдебната реформа в сферата на съдебните изпълнители, въвеждане на смесена избирателна система с мажоритарен елемент., развитие на регионите и тяхното окрупняване съобразно регионите на планиране.
До шесто място листата на „АБВ-Движение 21“ е младежка, средната й възраст е 27 години – обявиха Киров и Томов. Водачът не присъстваше на представянето, Кристиян Калчев е от Движение 21, в листата се редуват двете партии. Втората в листата е Вера Христова-Стоилова, тя е от Кубрат, има собствен бизнес.
В кампанията си коалицията „АБВ-Движение 21“ ще разчита на социалните мрежи и изобщо интернет, но и на личните срещи с хората – обяви Киров.

4% е целта на АБВ-Движение 21 в Разградско
netinfo