16 танцьори от „Хорце“ представиха Разград на фестивал в Румъния
16 танцьори от „Хорце“ представиха Разград на фестивал в Румъния / Радка Минчева
16 момичета и момчета от Детска танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца в Разград се завърнаха от участие в международен фестивал в румънския град Авриг на 15 и 16 юли. За представянето си и за впечатленията си малките танцьори разказаха днес на първата си пресконференция заедно с ръководителите си Жулиета и Румен Иванови.
За децата, от които най-малкият е 7-годишният Димитър, а най-голям е 11-годишният Иван, първа е била и изявата на сцена в чужбина. И им тръгнало по вода. Във вечерта, в която трябвало да танцуват на пълен площад между 3-4000 души публика, се излял пороен дъжд и изпълнението им било отложено за следващата вечер. Пред отново пълния площад Втори концертен състав на ДТШ“Хорце“ представил два танца: „Синаговско настроение“ и „Танц-оркестър“. Изпратили ги с бурни аплодисменти, сред хората, които ги поздравили зад кулисите, бил и кметът на населеното място, на градоначалника децата подарили капанска китка.
Фестивалът „Цветята на Олт“ се провежда за 46-та година, конкурсен е по отношение на вокалните изпълнения, танцовите състави получават грамоти за участие. Освен българското „Хорце“ и румънски състави от цялата страна, участвали и формации от Молдова.
За децата незабравими останали и посещението Замъка на Дракула в Бран и в Музея на селото град Сибиу, в този град е роден и е бил кмет настоящият президент на северната ни съседка Клаус Йоханис.
Пътуването на малките танцьори е осъществено с финансовата подкрепа на техните родители, на които ръководителите на състава изказват благодарност. 

16 танцьори от Хорце представиха Разград на фестивал в Румъния
netinfo