Просветният министър Красимир Вълчев
Просветният министър Красимир Вълчев / Дарик архив
обходи училища
94553
обходи училища
  • обходи училища
Започват обходите на комисиите за издирване на непосещаващите училище деца. Те се провеждат в почти всички общини, заяви в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той се включи лично при един от обходите в кв. „Столипиново“.

По-рано през деня министър Вълчев беше в училище „Найден Геров“, където се срещна с колектива от педагози, за да изслуша проблемите им.
Трудностите са много и може би един учител от училище, подобно на това, най-добре може да обясни как се случва това, а разказът му онагледява всички проблеми на учителите, коментира Вълчев.

13 500 са отпадналите от училище ученици в Пловдив и региона, само за Пловдив извън системата са 7000 деца, по данни от РУО в Пловдив. Шест екипа ще работят във всеки от районите на града, като общият брой адреси, които трябва да бъдат посетени са 4615.

Министърът на образованието информира, че ведомството мисли за механизми, чрез които да се подобри връзката с МВР и Гранична полиция за отчитането на децата, които напускат страната ни, за да не се водят на отчет в системата.

По думите му на национално ниво има разкрит телефон, на който да се подават сигнали за деца, които не са обхванати и са извън страната. Такъв телефон ще бъде разкрит и в областните центрове.

Чуйте и от приложеното аудио.