Започна ремонтът на улица „Знаме”
Започна ремонтът на улица „Знаме” / Дарик радио

Стартира ремонтът на улица „Знаме” в район „Западен”, като е предвидено тя да бъде изцяло обновена, като ще бъдат преасфалтирани близо 300 метра.

Старият асфалт вече е премахнат, улицата се почиства и в началото на следващата седмица ще бъде асфалтирана. Общата площ, която ще бъде ремонтирана, е 1740 квадратни метра.

Улицата е изключително важна, тъй като се намира в непосредствена близост до новоизградената сграда на целодневна детска градина „Мир”. Предвижда се входът за детското заведение да е именно откъм „Знаме”, като тук освен новия асфалт и тротоар, са изградени и паркоместа, които да се ползват от родителите на децата.

 

„Целият район около новата сграда на „Мир” ще бъде с нов облик за началото на учебната година на 15 септември. Очакваме в близките дни да получим Акт 16 за градината и тя официално да отвори врати в средата на септември”, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев. В новата сграда на ЦДГ „Мир” ще се обучават 200 деца, разделени в 8 групи. Когато отвори врати след по-малко от месец, тя ще е най-модерното детско заведение в Пловдив.