ремонт
ремонт / netinfo
ремонт
94454
ремонт
  • ремонт

Министър-председателят Бойко Борисов призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Премиерът направи това при инспекция, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на започналите преди седмица ремонтни дейности на пътя Пловдив – Асеновград. Отсечката е известна като „Пътя на смъртта”.

 
Борисов припомни, че цели две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството. Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов, коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.

ремонт
netinfo

 
Относно рехабилитацията на пътя Пловдив – Асеновград премиерът изрази очакване хората в региона да получат хубаво и сигурно съоръжение, след като го чакат вече 30 години. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.
 
Законът е за това – да се изпълнява, беше коментарът му за провежданите проверки по заведения в черноморските курорти. Борисов посочи, че вицепремиерът Валери Симеонов го е информирал за десетки постъпили жалби срещу прекомерния шум. 

Чуйте и от приложеното аудио.