В Южен освобождават зелените площи от стари коли
В Южен освобождават зелените площи от стари коли / район Южен

Започна акция по облепване на излезли от употреба МПС-та, сподели кметът на пловдивския район "Южен"- Борислав Инчев. "Възложил съм на комисия от експерти да опишат максимално точно старите  автомобили, след което ще започне процедура по тяхното облепван. При неизпълнение на този 3 месечен срок ще се пристъпи към тяхното  принудително вдигане. Разчитаме на собствениците на МПС-та след облепването на старият им автомобил да бъдат отзивчиви и да го премесят в собствен или нает за целта терен или автомобилът да мине задължителният технически преглед".

Колите които попадат в категория за „Излязло от употреба моторно превозно средство“ са:

- При липса на регистрационен номер

- МПС, на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ  преглед за техническа изправност, в случаите когато то се намира върху държавна или общинска собственост.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив до момента служителите от районната администрация са съставили 75 броя предписания на излезли от употреба МПС-та, като 7 броя автомобили са принудително репатрирани.

В Южен освобождават зелените площи от стари коли
netinfo
Телефоните, на които гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Южен" са 032/276 131 и 032/276-140.

Акцията ще продължи в целият район.