Водещата Искра Койчева и кметът на Северен Ральо Ралев
Водещата Искра Койчева и кметът на Северен Ральо Ралев / Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив, архив
Ральо Ралев
95325
Ральо Ралев
  • Ральо Ралев
"И през новата 2018-та година в "Северен" ще продължи премахването на незаконни постройки, тъй като проблемът с тях остава сериозен. От общо 25 заповеди, 16 са изпълнени. Към настоящия момент чакаме да бъдат потвърдени от съда заповедите за две къщи в Арман махала и четири - в Шекер махала", заяви в студиото на Дарик радио кметът на района Ральо Ралев.
 
По думите на Ралев, една част от ромите вече осъзнават, „че не може безкрайно и безконтролно всеки да строи, където намери“.
 
Самите те идват и подават сигнали за незаконните постройки в махалите, в които живеят. И питат: Искате да пускаме децата си на училище и да ги водим, но от къде да минем“, разказа районният кмет.
 
Приоритетно и през следващата година в „Северен“ ще се работи по инфраструктурата, изграждане на паркинги и тротоари.
 
"През последните години работихме много активно в кварталите „Гагарин“ и Захарна фабрика“ и сме длъжници сме на хората в „Кършияка“. Затова през новата година ще съсредоточим там повече усилия“, заяви районният кмет на Северен.
 
"Ако през 2018-та година получим 1 млн. лв. от бюджета, ще можем да реализираме някои съществени инфраструктурни проекти", допълни той.
 
Според Ралев за по-големите обекти ще са нужни още средства, които обаче ще трябва да се финансират от Голяма община.
 
Цялото интервю с Ральо Ралев чуйте в звуковия файл.