Съдът решава за постоянен арест на двамата медици-изнудвачи утре
Съдът решава за постоянен арест на двамата медици-изнудвачи утре / netinfo
Пазарджишката прокуратура ще поиска утре най-тежката мярка „задържане под стража” за двамата студенти по медицина, които изнудваха за 200 хиляди лева млада жена и нейното семейство. Двамата възпитаници на Медицинския университет в Пловдив поискали сумата, за да посочат противоотрова, след като единият от тях поставил фалшива ваксина на 21-годишната Кристина Бързакова, майка на 7-месечно бебе.

Искането за постоянен арест на измамниците ще бъде внесено сутринта и ще бъде гледано от дежурния съдия, съобщи прокурорът по делото Георги Кацаров. Днешният ден ще се използва за събиране на допълнителни доказателства. Работи се по всички възможни версии, но основната е изнудване за пари.

Втората версия - за интимни отношения между Ангел Добрев и жертвата, която наскоро му е станала кума, е малко вероятна. Също малко вероятна изглежда и другата версия за набедяване, тъй като момичето е позволило на бъде инжектирано с така наречената ваксина. 200 000 лева изглежда нереално висока сума за семейство, което живее в панелен блок, съгласи се прокурорът по делото.

Единият от двамата извършители е дипломиран медик, каза още прокурор Кацаров, но не пожела да уточни дали това е Добрев или съучастникът му Веселин Грозев. Това е първият подобен случай в страната.От 2 до 8 години лишаване от свобода е наказанието за подобен род престъпления