/ iStock/Getty Images
Служители на Шесто РУ на МВР в Пловдив задържаха дилъри на метамфетамин на кристали. Арестът е извършен в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението, съхранението и употребата на наркотично вещества. Това съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

Задържаните са на 27 и 30 години и са били в лек автомобил "Форд Галакси", спрян за проверка на улица "Вратцата". По време на проверката по-възрастният от мъжете изхвърлил през прозореца на превозното средство предмети, представляващи част от наргиле. В условия на неотложност е извършено претърсване на автомобила, при което е открито и високо рисково наркотично вещество.

Последвало претърсване и в апартамент на улица "Ландос", обитаван от лицата. В жилището са открити 44 найлонови пликчета с бяло вещество на кристали. От изготвената химическа експертна справка е установено, че веществото е метамфетамин на кристали с тегло 52,11 гр. Двамата мъже - извършителя на престъплението и неговия съучастник са задържани в ареста за срок до 24 часа по Закона на МВР, а след доклад на дежурен прокурор е започнато бързо производство за извършено престъпление.
БТА