/ Снимка: Дарик, архив
Шофьор от Пловдив заспа зад волана на светофар, но се озова в затвора. Случаят е от 17 февруари, но само за три дни, след образувано бързо производство, той бе осъден на година и 9 месеца затвор и глоба от 500 лв., съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

На 17 февруари полицаи извършили проверка на лек автомобил "Мазда", чийто шофьор почти заспал на волана на светофар, докато чакал да светне зелено. След като не тръгнал на зеления сигнал, полицията го спряла и проверила. При проверката служителите на реда установили, че водачът е 37-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който се държал неадекватно на пътя.

Униформените констатирали също, че автомобилът е с подменени регистрационни табели, свалени от друга кола с прекратена регистрация. В резултат мъжът бил отведен в Шесто РУ и тестван с драг чек, който отчел положителен резултат за употреба на опиати и амфетамин.

След като бил арестуван, шофьорът признал вината си пред полицейските служители. Срещу него било образувано бързо производство за шофиране под въздействието на наркотици и подмяна на регистрационните табели с такива от друга кола. 

Материалите били докладвани на Районната прокуратура. Оказало се, че шофьорът вече е бил осъждан за шофиране в пияно състояние. Прокуратурата му повдигнала ново обвинение, а той се съгласил на споразумение.

С определение на Районен съд - Пловдив споразумението е било одобрено и влязло в сила веднага. То не подлежи на обжалване.