Шампанско, сьомга и френски сирена за откриването на Младежкия център в Пловдив
Шампанско, сьомга и френски сирена за откриването на Младежкия център в Пловдив / netinfo

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заедно с областния управител Здравко Димитров, кмета на Пловдив Иван Тотев, неговия заместник по спорта Георги Титюков, и посланикът на Норвегия Нейно Превъзходителство Гюру Катерина Викьор откриха новопостроения Младежки център в Пловдив.

Общата му стойност е за близо 4 млн. лева., като 2.2 млн. са от Норвежката програма, а 1.7 млн. собствено финансиране от местната администрация. В центъра, който се намира до Гребната база, ще се развиват различни доброволчески инициативи и анализи на потребностите на младежите в общността.

Проектът е насочен към подобряване на условията на живот на младежи между 15 и 29-годишна възраст. Те ще участват в доброволчески инициативи, кръгли маси, кампании по проблемите на младите хора в риск и международни обмени. Ползватели на услугите ще бъдат 100 човека, като 25% от тях трябва да бъдат от ромския етнос.

Триетажна сграда, с по 500 кв.м на етаж, разполага с зали за различни семинари и обучения, компютри, както и 35 места за подслон на младежи от други градове и държави. Към него са построени и баскетболни, волейболни и футболни игрища.

Шампанско сьомга и френски сирена за откриването на Младежкия център в Пловдив
netinfo

Гости на събитието бяха почти цялата общинска администрация, съветници, районни кметове, зам.-кметове и техните секретарки, председателят на общинския съвет Савина Петкова, директорът на Пловдивската полиция ст. комисар Христо Разсолков и директори на различни общински предприятия. Сред чуждестранните гости, освен посланикът на Норвегия Нейно Превъзходителство Гюру Катерина Викьор, имаше и представители на европейската комисия и Норвежския финансов механизъм.

На специална сцена бяха представени различни музикални и танцови формации, а във фоайето на центъра имаше „шведска маса“ за гостите със шампанско, чвервено вино, сьомга, френски сирена, различни сладки грозде и безалкохолни напитки.