/ Дарик, архив
Ще бъде поискано постоянното задържане на 17-годишното момче, което помете 40-годишна жена в асеновградския квартал „Долни Воден”, както и на човека, който му е дал мотора. Това каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред NOVA.

Неприятният инцидент изправи на нокти жителите на квартала. През уикенда 17-годишен младеж, без шофьорска книжа, с чужд мотор, блъсна с висока скорост 40-годишна жена. Пострадалата е в кома. 

След удара младежът, на когото това не му е първото нарушение, избягал от мястото на катастрофата. По-късно се опитал да прикрие случилото се.

„Не за първи път този младеж, на 17 години, попада под ударите на закона. Вече четири пъти е бил глобяван с акт за установяване на административно нарушение и впоследствие наказателни постановления за това, че управлява мотор без книжка”, посочи Румен Попов.

17-годишен без книжка помете с мотор жена в Асеновград и я прати в кома

Попов добави, че младежът е осъждан вече два пъти. 

„Липсата на адекватно наказание е изиграла ролята да се достигне до този фатален инцидент. Неслучайно главният прокурор предложи пакет от експертни мерки, включително и законодателни, свързани с пътнотранспортните произшествия”, допълни той.

Поради факта, че момчето е непълнолетно наказанието му ще бъде редуцирано

„На него и на лицето, което му е предоставило мотора, знаейки, че е неправоспособен и осъждан, се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода. С оглед на непълнолетието ще има намаляване”, обясни окръжният прокурор.
NOVA