/ iStock/Getty Images
Пловдивската полиция направи масирани проверки на таксита; под надзора на прокуратурата е започнало бързо производство срещу водачка на такси, предложила на проверяващите подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Засиленият контрол на превозни средства, извършващи превоз на пътници, е бил с цел установяване и недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм. Проверени са били 237 водачи на таксиметрови коли, констатирани са 115 нарушения, съставени са били 33 акта за административно нарушение, издадени са 55 глоби по фиш.

Служителите на реда са констатирали и водачи, които не спазват пътни знаци и извършват неправилни маневри. За нарушенията са съставени 13 глоби с фиш. 18 са фишовете за неправилно спиране и престой. В резултат на акцията, на шестима от водачите на таксита са отнети книжките за управление на МПС, заради неплатени глоби.

Проверени са били и 113 водачи на превозни средства от обществения транспорт. На 38 от тях на място са връчени и електронни фишове за вече извършени нарушения.