Пловдивски полицаи с атрактивна демонстрация в навечерието на Архангеловден
Пловдивски полицаи с атрактивна демонстрация в навечерието на Архангеловден / МВР

По случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември /Архангел Михаил/ служители на сектор “Специализирани полицейски сили” демонстрираха своите умения днес пред спортна зала “Чайка” на бул. “Копривщица” в Пловдив. Началото на събитие бе дадено с приемане на тържествения строй от дирекора на областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков. От името на колегите си началникът на сектора главен инспектор Виктор Празов получи от директора плакет за за постигнат висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и по повод празника на българската полиция. Ректорът на Пловдивската духовна семинария отец Добромир отслужи църковен молебен за здраве и дари на всеки от служителите икона с лика на Света Богородица.

Пловдивски полицаи с атрактивна демонстрация в навечерието на Архангеловден
МВР

Присъстващите на събитието имаха възможност да видят как екипите от моторизирано звено “Сигма” и отрядът за борба с масови безредици неутрализират футболни хулигани. След това бяха представени техники от полицейската лична защита, които униформените владеят и ползват при самозащита и защита на гражданите, реализации в спецаилизарани полицейски акции и задържания на въоръжен противник с нож, тояга, пистолет и палка.

Особен интерес предизвика и участието на две полицейски кучета, обучени да изпълняват различни команди и да се включват в охраната на спортни срещи и залавяне на извършители на престъпления. Демонстрацията приключи със ситуация, при която групата за бързо реагиране предотврати бягството и арестува  шофьор, превозващ в автомобила си наркотични веществ. Накрая всички имаха възможност да разгледат отблизо мотоциклетите и микробусите със специализирана техника, които служителите от сектора използват в ежедневната си работа.