Напрежение във Войводиново
Напрежение във Войводиново
Пловдивският административен съд  започна разглеждането на 17-те жалби на жители от Войводиново, които обжалваха заповедта на кмета на Община Марица за премахването на незаконните им постройки в селото. 

Магистратите дадоха ход на заседанието с едно от делата, образувано по жалба на една от жителките на населеното място срещу бутането на къщата й в ромската махала на Войводиново. То беше отложено обаче за 19 април. 

Съдът задължи  „В и К“, „ЕVN България“ и жената да предоставят информация за ползване и заплащане на консумирани вода и ел.енергия. Бяха допуснати и разпитани двама свидетели за установяване на обстоятелства относно периода на изграждане на сградата и времето, в което жалбоподателката е живяла в нея.

Припомням, че ромската махала във Войводиново опустя след инцидента с пребития 33-годишен Валентин Димов - командос от специалните сили. Жителите на селото излязоха на поредица протести срещу справедливи наказания на нападателите от ромски произход, премахване на незаконните постройки и изселване на незаконно пребиваващите.

Местната власт вече събори 19 от незаконните ромски къщи във Войводиново. 17 от заповедите за премахване се обжалват. По 15 са насрочени съдебни дела, които ще бъдат разгледани от магистратите между 6 и 28 март.