Никола Саркози подкара български велосипед
Никола Саркози подкара български велосипед / Макс Европа

Бившият президент на Франция Никола Саркози получи подарък - уникален български карбонов велосипед, произведен специално за него в пловдивския холдинг „Макс Европа”. Холдингът е не само най-крупният производител на велосипеди в България, но и един от най-големите в Европа.

Подаръкът бе връчен на Саркози в офиса му в Париж от мениджъра по маркетинга Димитър Червенков.

Никола Саркози подкара български велосипед
netinfo
Саркози е останал силно впечатлен от велосипеда и дори е изразил желание да обзаведе и охраната си с български колела, произведени в пловдивската фабрика за велосипеди.

Президентът е известен почитател на вело спорта, следи редовно колоездачната Обиколка на Франция и при всеки удобен случай сам върти педалите.

Българският велосипед Shockblaze S1 отива при изключително подходящ човек, твърдят от екипа, създал уникалното возило. Отива при човек, който е допринесъл за развитието на велосипедизма в индустриална перспектива; който гледа на колоезденето като начин на живот и спорт, който има способностите и уменията да оцени най-точно възможностите на велосипеда.

Никола Саркози подкара български велосипед
netinfo
Shockblaze S1 е единствен по рода си бутиков шосеен велосипед. Уникалната му карбонова рамка е изключително лека, изработена е от последно поколение технологии за карбонови слоеве и монококов профил за здравина, издръжливост и перфектна геометрия. Аеродинамичната ѝ форма намалява значително въздушното съпротивление, а изтънените подседалкови тръби с геометрична форма абсорбират голяма част от вибрациите на неравен терен.

За създаването на перфектния шосеен велосипед са използвани компоненти от най-висок клас. Специфичното е изключително прецизното превключване, което се осъществява с помощта на електронен механизъм, гарантирайки перфектната предавка в най-подходящия момент. Олекотеният курбел с 52 и 36 зъба осигурява здравина и голям въртящ момент, подходящ както за високи скорости при спускания, така и за леко въртене при изкачвания. В комбинация с олекотения зъбен блок с 11 предавки, Road Race моделът предоставя множество възможности за „правилната скорост“ на въртене.

Интегрираните в рамката кабели за скоростната система, карбоновият dropout за захващане на дерайльора са гаранция за подобрена здравина, за аеродинамика и ниско тегло.

Създаването на велосипеда е плод на дълги и напрегнати дни и часове работа на най-добрите специалисти от „Макс Европа”. Отправна точка в професионалната им философия е създаването на велосипед, който да отговаря на нуждите и на най-взискателните колоездачи. Велосипед, който да доставя несравнимо удоволствие от колоезденето и да съдържа в себе си най-новите технологии и иновации.