Мъж преби жена, открадна й парите и избяга, хванаха го на границата с наркотици
Мъж преби жена, открадна й парите и избяга, хванаха го на границата с наркотици / Дарик архив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 28-годишен мъж за грабеж.

На 16 декември 2016 г. в Пловдив, около 16 часа, той влязъл в офис на фирма, която се занимавала с посредничество при работа в чужбина. Той бил употребил алкохол. В помещението била 42-годишна служителка, която той попитал дали може да му уреди работа в чужбина. Предвид състоянието му, жената отговорила, че трябва да разгледа офертите на сайта им и да дойде след няколко дни, което афектирало обвиняемия. Той взел ключовете за офиса от бюрото на служителката и заключил вратата. Приближил се към нея и поискал интимни отношения. Жената му отказала, след която обвиняемият започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по тялото. Когато я привел в безпомощно състояние, обвиняемият отнел дамската й чанта, мобилен телефон, портмоне, ключ за автомобил и парична сума от 200 лева и от 600 евро, като общата стойност на отнетите вещи и пари е 1 860 лева.

От нанесения побой жената изпаднала в безпомощно състояние. Нападателят заключил вратата от външната страна и избягал. По-късно е бил задържан на граничен пункт на път за Република Гърция, като в него е открито наркотично вещество. Пострадалата е била приета в болница с различни наранявания – фрактури на ребра и на скула на лицето, спукано тъпанче и др. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, разпознавания, назначени са медицински експертизи.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Утре Районна прокуратура – Пловдив ще внесе спрямо него искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.