Маскирани ограбиха магазин в центъра на Пловдив
Маскирани ограбиха магазин в центъра на Пловдив / vbox7.com

Сигнал за грабеж е получен тази нощ във Второ РУ в Пловдив. По предварителна информация, около 02:00 часа трима маскирани влезли в магазин на бул. “Руски” и със заплахи принудили 20-годишния продавач да легне на пода. Мъжете взели около 400 лева оборотни пари и неустановено количество цигари и се оттеглили в неизвестна посока. Работата по установяване на извършителите продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Две кражби от частни адреси са регистрирани вчера в полицията. 41-годишен пловдивчанин се оплакал във Второ РУ, че около 04:00 часа от къщата му били отнети 950 лева и дамска чанта, след срязване комарник на прозорец. Заваръчен апарат, ъглошлайф, бормашина и други инструменти на обща стойност над 2600 лева пък били задигнати от гараж на 57-годишен мъж от Раковски в периода 15-19 декември. Извършени са огледи, образувани са досъсебни производства. Предприети са действия по разкриване авторите на посегателствата.

Извършител на грабеж пък е задържан в резултат на активното разследване на пловдивски криминалисти. Съвместните действия на служители от Четвърто РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” стартирали в петък, 16 декември, непосредствено след получен сигнал за престъплението. Според информацията, към 17:00 часа в офис на ул. “Д-р Вълкович” в областния град 42-годишна жена била нападната от непознат, който след побой ѝ отнел чанта с лични документи и около 1000 евро. На пострадалата е оказана медицинска помощ. В хода на образуваното досъдебно производство разследващите влезли в дирите на автора – 28-годишен от село Джулюница. В неделя мъжът бил установен и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура.