Много театър със Сашо Морфов и Полет над кукувиче гнездо
Много театър със Сашо Морфов и Полет над кукувиче гнездо / dariknews.bg

Сценарият по романа на Кен Киси „Полет над кукувиче гнездо" е изцяло работа на режисьора Александър Морфов, съобщи един от актьорите в спектакъла Стоян Алексиев. Заглавието е на Народен театър „Иван Вазов" и закрива театралния фестивал „Сцена на кръстопът". Ще бъдат изиграни две представления - днес и утре от 19 часа на Голяма сцена на Драматичен театър - Пловдив.

Актьорите имат невероятно интересни задачи, разказа Стоян Алексиев. Морфов е нарисувал картините невероятно умело, допълни той. По думите му режисьорът работи с нежност и дава на актьорите свободата да предлагат. Както се репетира, така се и играе - хубаво и интересно, подчерта актьорът.

Изпълнителят на главната роля - Деян Донков, обясни, че партитурата на спектакъла е била изграждана в движение. Почти не работехме с предварително написан текст, той се появяваше по време на репетициите, докато четяхме романа, каза още Донков.

Спектакълът е с антракт и продължава повече от 3 часа. Репетиционният му период е продължил два месеца и половина. Представлението се играе за пръв път извън София. Сред останалите звезди в актьорския състав са Иван Бърнев (с Аскеер 2011 и Икар 2011 за поддържаща роля), Рени Врангова, Теодор Елмазов, Валентин Ганев, Руси Чанев и др.