Лидерът на БСП: Влизаме в коалицията предпазливо – на дълъг път се тръгва с малки стъпки
Лидерът на БСП: Влизаме в коалицията предпазливо – на дълъг път се тръгва с малки стъпки / netinfo
Вотът на пловдивчани, които гласуваха за предизборната коалиция на ВМРО и ГЕРБ, излъчила кмета Славчо Атанасов, наистина е подменен, но не по вина на кмета, заяви лидерът на социалистите в града Захари Георгиев. Той повтори тезата на партията си и на воеводите, че вината е на хората на Бойко Борисов. Те се опитаха да елиминират кмета чрез привличане на почти отпаднали от политическата сцена десни партии, каза председателят на Градския съвет на БСП.

Той призна, че социалистите влизат предпазливо във властта с ВМРО и посочи за това две причини – че настоящата коалиция не е мислена отдавна, а взаимодействието – разписано в дейтайли, и желанието на левицата „тя да не е мимолетна и импулсивна”. На дълъг път се тръгва с малки крачки, обобщи Георгиев. Левицата и ВМРО вече са набелязали първите 10 проекта, по които ще работят. Лидерът на социалистите окачестви като най-спешен проблема с довършването на екозавода в Шишманци, като отрече това да е свързано с намеренията за депониране на 240000 тона столични бали на частните терени в съседство.

Без съмнение БСП ще търси представителство и на други нива в администрацията, освен чрез поемането на бъдещата мегадирекция по стопанска политика, екология, транспорт и здравеопазване от Александър Константинов, каза градският лидер на социалистите, но избягна конкретика.

Защо БСП избра ВМРО пред ГЕРБ, как съветниците й ще мотивират промяната в позицията си по отношение на трите големи имотни сделки, чиято отмяна предстои да се отмени на сесията в четвъртък и как ще се застраховат от съдбата на ГЕРБ – чуйте от интервюто на Мария Троева в прикачените звукови  файлове.