Измамници и джебчии се активизираха
Измамници и джебчии се активизираха / Дарик архив

68-годишен пловдивчанин бил измамен на улицата вчера, съобщават от полицията. Пред служители на Пето РУ потърпевшият разказал, че около 10:30 часа на бул. “Освобождение” в жк “Тракия” бил спрян от мъж, който се представил за негов далечен познат и го помолил да му развали пари. Без да се подвоуми, пловдивчанинът дал сумата от 220 лева на събеседника си, а той се отдалечил под предлог, че отива наблизо да вземе едрите банкноти и повече не се върнал. В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети действия по издирване на извършителя.

Сигнал за джебчийска кражба е получен в Трето РУ в Пловдив. 33-годишна жена се оплакала, че докато била в магазин на ул. “Златна Панега” от чантата ѝ с ловкост било отнето портмоне със 150 лева, документи и 3 банкови карти. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в районната прокуратура.

60-годишна жена от Пловдив пък била ограбена в понеделник вечерта. По предварителни данни, около 21:30 часа на кръстовището между ул. “Кавала” и ул. “Филип Македонски”, мъж издърпал от ръцете на потърпевшата дамската ѝ чанта с два мобилни телефона, лични документи и банкова карта. Разследването на сигнала продължават служители на Второ РУ.