Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?
Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ? / netinfo
Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?
71838
Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?
Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?
  • Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?
  • Хисаря остава без нова канализация заради съдебни спорове ?

Курортният град Хисаря е заплашен да остане без нова канализация. Това стана ясно днес, след като адвокатите на фабриката за минерална вода решиха да атакуват в съда разрешителното за строеж.

ТПК „Бутилираща компания Хисар“ обжалва пред Административен съд – Пловдив и пред Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) разрешителното за строеж на нова канализация в курортния град. Писмото, с което е уведомена кметът на общината Пенка Ганева, е от днес.

Така на практика се спира работата по целия проект за изграждане на нова канализационна мрежа в Хисаря, докато съдът не се произнесе по казуса, съобщи за Дарик юристът на бутилиращата компания адвокат Илиан Шопов.

Чуйте аргументите му в прикачения файл.

„Разрешението за строеж, издадено на 24.02.2012 г., не е съобщавано и не е връчвано на представляваната от мен кооперация. За нея не е започнал да тече срокът за оспорване на посоченото разрешение по отношение на неговата законосъобразност и затова то не е влязло в сила“, пише в писмото, подписано от председателя на ТПК „БК Хисар“ Славейка Манахилова.

От кооперацията декларират, че ще осигурят достъп на тежката техника на фирмата изпълнител Обединение Главболгарстрой Хисар ДЗЗД, след като влезе в сила разрешението за строеж, съобразено с изискванията на ЗУТ, и след като бъдат изпълнени предписанията на Инспекцията по труда.

„Не мога да коментирам сега. Утре идва юристката на общината в Хисаря и тогава ще решим какво ще предприемем“, заяви пред Дарик по телефона кметът Пенка Ганева.

 

Чуйте думите й в прикачения файл.

По-рано днес стана ясно, че кметът на Хисаря Пенка Ганева е готова да влиза с бронетранспортьори във фабрика за минерална вода. Тази сутрин служителите от бутилиращата компания отново барикадираха с мотокари входовете на  фабриката, а  3 полицейски патрула паркираха демонстративно пред вратите й в 8 часа.  Заедно с полицаите бе забелязан и зам.-кметът  на общината Асен Сурчев.  Полицаите останаха повече от час пред портала, на който има поставена табела с надпис: "Частна собственост", "Влизането с взлом забранено за кметици, полицаи и др".