Обявиха частично бедствено положение на територията на община Асеновград заради огнената стихия
Голям пожар избухна край Бачково, съобщиха от пожарната в Пловдив.

Пожарът е в смесена гора на връх Баба в землището между Бачково, Лясково и Добралък. Усилията на екипите ни са съсредоточени в гасителни действия на низов пожар в смесена гора- дъб и черен бор. Отдалечено и труднодостъпно място на около 1200 м. надморска височина.

Пожарна Пловдив

Най-близкият подход се намира на около 8 км пеша през Бачково и на 12 км през село Добралък - по тежък черен път. Към този час в наземното гасене се включиха около 40 души - екипи огнеборци от пловдивската дирекция, служители на горските стопанства от Пловдив и Асеновград, доброволци от Доброволно формирования Пловдив 112 и Асеневци-Асеновград.

Вертолет се включи в гасенето на пожарите в Хасковско

Заради труднодостъпния терен в гасенето се включи и хеликоптер от 24 Авиобаза Крумово, който извършва активни гасителни действия още от самото начало.

Пожарна Пловдив

Екипите ни успяха да достигнат до самия пожар с високопроходими джипове и пожарен автомобил, включително и с пригодените за гасене специализирани противопожарни автомобили на Държавно горско стопанство.

Пожарна Пловдив

Гасителните действия се извършват активно по самия фронт на пожара. И към момента продължава съсредоточаването на допълнителни екипи към мястото на пожара, за да бъде използвана светлата част от денонощието за активни гасителни действия.

Община Асеновград

Община Асеновград

Община Асеновград

Кметът д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията на община Асеновград. Няма опасност за местното население към този момент.